fbpx

A Ti kezetekben a jövő! – várják a jelentkezéseket a Közösségek Hetére

A közösségi értékekre és a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet a hatodik alkalommal, idén május 23. és 29. között megrendezendő Közösségek Hete.

Kik csatlakozhatnak programszervezőként?

Idén is várják a kulturális intézmények, civil szervezetek, a TOP 5.3.1. és a TOP 6.9.2. pályázatok nyerteseinek, illetve egyéb kulturális közösségeknek a jelentkezését.

Arra biztatják a csatlakozni vágyókat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hozzájuk kötődő közösségekkel (például baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, jótékonysági szervezetek, sportklubok vagy egyéb közösségek), hogy a rendezvény keretében minél többen megismertethessék tevékenységüket, valamint bemutathassák értékeiket és tevékenységüket a településük lakosságának, a rendezvény nagyközönségének.

Az idei év mottója: A Ti kezetekben a jövő!

Az idei mottónak kettős üzenete van. Egyrészt a fiatalokat szeretnék vele megszólítani az ifjúság európai évéhez csatlakozva, ehhez a Tiéd a pálya! tematikát ajánlják. Másrészt arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a környezeti és társadalmi fenntarthatóság mindannyiunk felelőssége. A környezetvédelem és az esélyteremtés amellett, hogy az ifjúság európai évének kiemelt témakörei, a Közösségek Hete tematikái között is évek óta hangsúlyosak, úgy, mint a Zöld, zöldebb, legzöldebb, az Egy szívvel, egy lélekkel vagy az Adj esélyt!.

Milyen programokkal lehet jelentkezni?

A programszervezőktől olyan programokat várunk, melyek az alábbi tematikákhoz kapcsolódnak:

  1. Tiéd a pálya!
  2. Zöld, zöldebb, legzöldebb!
  3. Adj esélyt!
  4. Egy szívvel, egy lélekkel!
  5. Keressük értékeinket! – Itthon otthon vagyunk
  6. Mozdulj rá!
  7. Alkotni öröm! – Ki mit tud?

A 2022-ben ajánlott tematikák leírása itt olvasható. A programok megszervezéséhez a korábbi Közösségek Hete programjairól készített összefoglalók is inspirációként szolgálhatnak.

 Hogyan lehet csatlakozni a Közösségek Hetéhez?

A közösségek, szervezetek, intézmények a rendezvényre a megadott regisztrációs felületen jelentkezhetnek a Közösségek Hetéhez kapcsolódó programtervezetük benyújtásával.

A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

További részletek a jelentkezésről itt.

Nyitókép forrása: a Közösségek Hete Facebook-oldala

A rovat további cikkei