Az év emlőse, a vakond lesz a főszereplő szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A rendezvény egyik programhelyszíne a Barlangterem lesz, ahol 10 órától többek között a vakondról szóló interaktív zenés előadás, Gryllus Vilmos gyermekkoncertje, valamint a Vadonleső program filmjeiből vetített válogatás várja a közönséget. Szintén itt lesz a Vakondoló és az Ásd bele magad! pályázatok eredményhirdetése.

A családokat az állatkert különböző pontjain további állomáshelyek várják, amelyeknél különféle természetvédelmi szervezetek és a hazai nemzetipark-igazgatóságok készülnek izgalmas látnivalókkal, élményekkel, játékokkal. A gyerekeket minden állomáshelyen játékos feladatok várják, amelyek teljesítésével a játékhoz tartozó menetlevélbe pecséteket gyűjthetnek. A pecsétekkel teli menetlevelet ajándékokra lehet beváltani.

Az esemény napján a vakondjelmezben, -maszkban vagy -arcfestéssel érkező gyermekek és diákok kedvezményes, 300 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az állatkertet.

A részletes program itt olvasható. A rendezvénnyel az állatkert szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a vakond Magyarországon védett állatfaj, 1901 óta áll természetvédelmi oltalom alatt.

Fotó forrása: Shutterstock