A programban a dizájnlámpákat készítő Manooi képviselője, Héder János tulajdonos, kreatívigazgató, valamint az Onyx Műhelytől Niszkács Anna ügyvezető, tulajdonos, Góg Angéla kreatívigazgató és Lengyel Márton belsőépítész mutatják be üzleti modelljüket, beszélnek gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat adnak a résztvevőknek.

A kerekasztal-beszélgetésen a cégvezetők mellett az egyes projektekben részt vevő csapatok tagjai is felszólalnak, így a hallgatóság több nézőpontból kaphat képet az adott üzleti helyzetről.

A Manooi lámpamanufaktúrájában kézműves technikákkal dolgoznak, egyedi csiszolású Swarowski-kristályokkal díszített csillárjaik világszerte ismertek.

Az ONYX Műhely az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere, ahol a budapesti étterem számára fejlesztett, kísérleti stádiumban lévő fogások elkészítésének menetét láthatják az érdeklődők, de részeseivé is válhatnak az alkotói folyamatnak.

A program felvezető előadását Fehér Zsolt HR-szakértő, a Hogan Assessments nemzetközi igazgatója tartja, aki a kerekasztal-beszélgetésben moderátorként közreműködik.

Az idén 65. alkalommal megrendezett dizájn világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a területre és segítse a dizájntudatos vállalkozásokat.

A World Design Organisation (WDO) 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi dizájnszakmai kezdeményezéseket. A WDO társszervezetei világszerte panelbeszélgetésekkel, workshopokkal, formatervezési versenyekkel, kiállításokkal és kapcsolatépítő eseményekkel készülnek. A dizájn világnapja eseményein a WDO kiemelten foglalkozik azokkal a dizájntudatos vállalati stratégiákkal, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően a gazdasági sikerek mellett hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Fotó forrása: Shutterstock