A Várkert Bazár a kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét, ezért digitális programsorozatot indít #várkertonline néven.

A tavaszi programsorozat a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szerveződik.

Az első saját tartalom Virágvasárnap indul és Húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán április 5-13. között minden este 19 órától követhetünk.

„Ez egy dalciklus Virágvasárnaptól Húsvéthétfőig, 9 napon át. Mindegyik naphoz kapcsolódik sok elmondanivaló. Nem passió, hanem inkább a mai ember lelkületét kifejező napi imádságsorozat lesz, ami a kétezer éves eseményekre utalva a mai kizökkent időket megélő ember lelkét tárja fel” – mutatja be Gryllus Dániel a sorozatot.

A húsvéti online programok között lesznek kézműves
foglalkozások és zenei tartalmak is, többek között Csík János és a Mezzo, a
Muzsikás Együttes és a Kolompos Együttes felvételeit élvezheti majd mindenki az
otthonában.

Az otthoni ünnepi készülődéshez hasznos tippeket ad majd április 5. és 13. között a Várkert Bazár Facebook-oldalán naponta jelentkező kézműves foglalkozás. Lesz például tojásfestés, kosárka- és ajtódíszkészítés olyan alapanyagokból, amelyeket mindenki megtalálhat saját otthonában.

A
zene mellett az irodalom is fontos szerephez jut, rendszeresen jelentkezik a
Várkert Irodalom a megszokott eseményekkel, csak ezúttal online:

  • A két szerkesztő, Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna József Attila-díjas író minden héten kedden 16 órakor jelentkező könyvajánló sorozatot indítottak #énésakönyvem címmel.
  • Aposztróf élő havi egy alkalommal lesz az eredeti tematika szerint ismert művészek bejelentkezésével, Juhász Anna vezetésével. Április 21-én Petőfi estet láthatnak a nézők.
  • Jajj, írni kell! – Ugron Zsolna kéthetente szerdán jelentkezik.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Kiemelt fotó: Gryllus Dániel / Raffay Zsófia