December 29-én a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója című előadást követheti figyelemmel a közönség Hámori Gabriella előadásában, élőben. A FILC. (Fischer Iván Lakásszínháza) produkcióját először 2015 decemberében láthatta a közönség Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több mint száz telt házas előadást élt meg, s több fesztiválon és játszóhelyen bemutatták.

2021-ben ENEMZÉ címmel indul a Várkert Bazár legújabb sorozata. A Nagy magyar zenék című programsorozat január 2-án kezdi meg első évadját. Minden alkalommal más a szervező gondolat, de közös elem, hogy az Óbudai Danubia Zenekar zenészeivel egy ismert színművész és egy népszerű vendég zenész áll színpadra.

A Várkert Szimfónia első előadása zenei és irodalmi asszociációs kísérletekkel, hagyományokkal várja az érdeklődőket. Az új sorozat a szimfonikus, klasszikus zene és az irodalom kapcsolatára épül, merészen formabontó eszközökkel és rendezői megoldásokkal él. A rövid szövegek, jelenetek, zenék közt szót kap a korabeli és a mai kortárs kritika, kommentár, publicisztika.

A virtuális újévi előadáson többek között Johann Strauss Éljen a magyar, Bartók Béla Magyar képek és Dvořák Szerenád című műve, valamint olyan kortárs produkciók csendülnek fel, mint az LGT–Ott Rezső szerzőpáros által jegyzett Miénk itt a tér, Zenevonat vagy a Quimby Autó egy szerpentinen című dala. A sorozat házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, Dénes-Borovsky Marcell vezényel, közreműködik Máté Gábor színművész és Beck Zoltán zenész.

A nyitóképen Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni. Forrás: europeana.eu