fbpx

A Városháza udvarán lesznek a Friss Hús szabadtéri vetítései

A Városháza udvarán lesznek a május 27. és június 2. között megrendezendő 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szabadtéri vetítései. Ezek látogatásához is szükség lesz védettségi kártyára.

A fesztivál ideje alatt a Városháza Parkban plakátkiállításon mutatják be a versenyfilmekhez készült poszterek közül a tíz legtöbb szavazatot kapott alkotást.

A fesztivál ideje alatt a Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Távmozi oldalán lehet jegyet váltani.

Lesz szakmai beszélgetés is a streaming koráról, a 2020-as járványhelyzet ugyanis komoly változást hozott a streaming piacán: a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Egyebek mellett ezeknek a platformoknak a magyarországi nézettségéről is szó lesz.

A Green Filmmaking programon szakemberek segítségével járják körbe a filmezés ökológiai lábnyoma csökkentésének lehetőségeit és az ehhez kapcsolódó szemléletváltást. A pitchfórumon a Lovas Nándor-díjért versenyeznek a kisjátékfilmtervek. Az esemény moderátora ebben az évben is Lévai Balázs lesz.

A fesztivál idei vendége Csehország.

Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítése után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. A rendezvényen az egyetemek közül többek között a prágai FAMU-t ismerhetik meg az érdeklődők.

Az előadások a fesztivál ideje alatt a Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.

A rovat további cikkei