A vártnál hússzor drágábban, 106 550 euróért (38,5 millió forintért) kelt el egy online árverésen az a 120 éves hintó, amellyel a Sissi című filmtrilógiában közlekedett az Erzsébet osztrák-magyar császárnét és magyar királynét alakító Romy Schneider.

A Dorotheum aukciósház csütörtöki közlése szerint a hintó leütési árát eredetileg 5-7 ezer euróra (1,8-2,5 millió forintra) becsülték. A vásárlóról a Dorotheum egyelőre nem árult el információkat. Az 1900 körül épült, Landauer típusú jármű a Fuschl-kastély magángyűjteményéből származik. A nyitható tetejű utazókocsi valószínűleg belga gyártmány. Az akkori viszonyokhoz képest kényelmes felszereltségű: rugós felfüggesztésű vas alvázzal, vasalt kőrisfa fogaskerekekkel, vulkanizált gumikkal és egy bőrrel borított tetejű, keményfából épült, négyüléses utastérrel rendelkezik. Oldalára petróleumlámpákat erősítettek, hátul az utazóbőröndeket pántok rögzítették a kocsihoz.

Az 1955-ben, 1956-ban és 1957-ben megjelent Sissi-filmek rendezője, Ernst Marischka többek között a Fuschl-kastélyt is forgatási helyszínül választotta.

Nyitókép: jelenet az 1955-ös Sissi című filmből