fbpx

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, ahol találkozik a zenei élmény és a természetben való mozgás öröme. Idén operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál.

A rendezvénysorozat június 30-án startol. A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon tartandó gálakoncerten fellép Miklósa Erika, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, a Vox Mirabilis Kamarakórus, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter. A Velencei-tónál kétnapos az esemény.

Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat, a megnyitón közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar. Július 29-én a Morotva-félszigeten koncertet ad Miklósa Erika és a Csík Zenekar. A tizedik születésnapját ünneplő fesztiválon az érdeklődők a Családi TÓ’Piknik alkalmával Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják meg, de lesz Boat D’Opera csónakos és Tour D’Opera kerékpáros túra is. A Tisza-tónál három napig tart a fesztivál.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztus 25-én a Balatonnál, Tihanyban zárul.

Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

A rovat további cikkei