A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik, a zenekart az osztrák származású, de már harminc éve Magyarországon is élő Ripoff Raskolnikov gitáros vezeti. Február 7-én Roberto Luti olasz slide gitárossal közös magyarországi turnéra indulnak.

A február 7. és 14. között zajló közös turné állomásai Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Pécs, Szeged, valamint február 9-én a budapesti Magyar Zene Háza, ahol vendégük Nóvé Soma lesz.

Roberto Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb’ Mo’, Niki La Rosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow-King. New Orleans-ban, utcazenélés közben találkozott a Playing for Change mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal, és számos további véletlen útján az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All Stars produkció oszlopos tagja lett. A zenén keresztül különböző nemzetiségű embereket kapcsolnak össze: híres dalok videófeldolgozásait készítik el úgy, hogy a világ különböző tájain játszó muzsikusok csak a kész filmen találkoznak. Ezt a metódust követve készítették el a turnét felvezető közös videójukat a Ripoff Rasklonikov Banddel.

Roberto hamarosan Magyarországra érkezik, a közös koncertek mellett Ripoff legújabb albumán is közreműködik majd. „Ripoffot 15 éve ismerem, nagyon nagyra tartom mint dalszerző és előadó, igazi öröm és megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a közös turnéra és a készülő lemezre. Nagyon ritka tehetségű dalszerző, Bob Dylannel, John Prine-nal vagy Tom Waitsel is nyugodtan egy napon lehet említeni. Ráadásul annyira jó zenészek vannak a csapatban, hogy nagyon várom már a közös koncerteket” – mesélte.


65ba77e8e55bf3869a20c326.jpg
Roberto Luti

„Ideje volt már új lemezt készítenünk, legalább 15 dalt írtam a legutóbbi album óta. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a végeredmény, mert most először készítünk úgy lemezt, hogy egy producert az elejétől fogva bevontunk a munkába. A stuttgarti Bernard Hahn a Quimby miatt régi ismerős, és nagyon jól megy a közös munka; hasonló az ízlésünk, de sokkal jobb producer, mint bármelyikünk. Elég sok akusztikus dal lesz a mostani albumon, de persze maradt néhány zúzósabb darab is. Roberto Luti játékától pedig teljesen odavagyok! Igazi klasszis, szerintem a világ top 3 slide gitárosainak egyike. Megtisztelő, hogy játszik majd a lemezen, és nagyon várjuk mindannyian a közös turnét” – tette hozzá Ripoff.

Turnéállomások
2024.02.07. Sopron, Búgócsiga, vendég: Nóvé Soma
2024.02.08. Veszprém, Expresszó
2024.02.09. Budapest, Magyar Zene Háza, vendég: Nóvé Soma
2024.02.10. Békéscsaba, Csabagyöngye
2024.02.13. Pécs, Zsolnay Negyed
2024.02.14. Szeged, IH, vendég: Nové Soma