Áprilisban újabb programokkal jelentkezik a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál. A kétnapos eseményen olasz, török, portugál, svájci és holland szerzőket is megismerhet a közönség.

A PesText Fesztivál egyik vendége, a portugál David Machado
A PesText Fesztivál egyik vendége, a portugál David Machado

A PesText Tavaszt április 26–27-én rendezik meg a Három Hollóban. Az esemény vendége lesz a portugál David Machado, az Európai Unió Irodalmi Díjával jutalmazott Boldogságmutató szerzője, Giulia Caminito, A tó vize sohasem édes című regény alkotója, Oya Baydar, Törökország egyik legnépszerűbb írója, valamint a képeskönyvek és képregények alkotójaként ismert Davide Calì. Fellép továbbá Luca Novelli olasz karikaturista és író, valamint a holland Milo Van Bokkum, aki az országokat elválasztó határok különleges jelentéséről és jelentőségéről írt népszerű könyvet.

Velük olyan ismert és kedvelt magyar írók, újságírók, műfordítók beszélgetnek április 26–27-én a Három Hollóban, mint Bánki Éva, Czakó Zsófia, Puskár Krisztián, Szél Dávid, Szűcs Péter és Urbán Bálint. A beszélgetések szokás szerint idegen nyelven zajlanak majd, ám a szervezők minden esetben biztosítanak tolmácstechnikát a közönségnek. A helyszínen megvásárolhatók lesznek a szerzők kötetei, és dedikálásra is lesz lehetőség. A program Facebook-eseménye itt érhető el.