fbpx

A Virtuózok sikerei Szingapúrban és Washingtonban

A magyar alapítású, immár nemzetközivé vált klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok fiatal művészei a világ két pontján, több koncerten varázsolták el a közönséget.

A Virtuózok fiatal felfedezettjei egy emberként mondtak igent a szingapúri Water and Healthcare Alapítványnak (WAH), hogy a 20-26 órás utazást követően zenéjükkel segítsenek a kambodzsai gyerekeknek tiszta ivóvízhez jutni. Kambodzsa polgárháború, természeti katasztrófák és járványok által sújtott ország, ahol még mindig igen magas a csecsemő- és gyermekhalandóság a nem megfelelő ellátottság miatt. Minden huszadik gyerek folyamatos betegségekkel él, és valószínűleg nem éri meg a felnőttkort sem, mert nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ez ellen küzd évek óta hatékonyan a Christopher Wilson brit üzletember által életre hívott WAH, melynek tevékenységéhez immár másodjára csatlakoztak a virtuózok. Ezúttal Lugosi Ali (klarinét), Bácsy-Schwartz Zoltán és Daniel Matejča (hegedű), valamint Boateng Kármen Stephany (zongora) szerepelt a segélykoncerten és négy további fellépésen – hatalmas sikerrel.

„Fantasztikus érezni a zene összetartó, határokon átívelő erejét, amikor koncertjeinken a különböző helyről érkező emberek közti különbségek feloldódnak, és olyan élményt tudunk adni a hallgatóságunknak, amely hosszú ideig elkíséri őket. Rengeteg dicséretet kaptak a fiatalok, több néző hangsúlyozta, hogy ilyen produkciót még nem hallott” – mondta Peller Mariann producer, a Virtuózok alapítója.

Lugosi Ali klarinétművész, Cordell Broadus amerikai producer, Snoop Dogg fia és Peller Mariann, a Virtuózok alapítója

A Seia Lee japán operaénekesnő, valamint Lakatos Benjamin, a Virtuózok befektetőjének támogatásával létrejött koncert meghívott vendégei a szingapúri üzleti élet befolyásos szereplői és nemzetközi vendégek voltak. Megtisztelte a koncertet jelenlétével Pach Judit nagykövet, valamint a szingapúri magyar nagykövetség diplomatái. Olyan zenei nagyságok is kíváncsiak voltak a Virtuózok fellépésére, mint Prajna Murdaya indonéz üzletember, a térség egyik legbefolyásosabb zenei producere, aki a szingapúri stúdiójába hívta meg a fiatalokat, ahol rövid koncertet adtak, a producer vendégeit is elkápráztatva. Cordell Broadus amerikai producer, a közismert rapper, színész, Snoop Dogg fia pedig a koncert után meghívta a Virtuózok négy tehetségét, hogy vegyenek fel egy lemezt Los Angeles-i stúdiójában. Emellett a jávai uralkodóhoz is eljutott a Virtuózok híre, aki megüzente, hogy szívesen meghallgatná a fiatalokat.

Mivel a Virtuózok missziója a komolyzene világméretű, széles körű népszerűsítése, az ilyen fellépések sokban hozzájárulnak a cél eléréséhez.

A kambodzsai tiszta ivóvízért rendezett koncert a VirtuoSOS Save the World, a Virtuózok környezetvédelmi programjának része volt, amelynek köszönhetően az összegyűlt támogatásokból egy újabb általános iskola ivóvízszűrő berendezését fogják kiépíteni.

Nem sokkal később a világ másik pontján, Washingtonban arattak hatalmas sikert a Virtuózok zenészei.

Az Amerikai Magyar Szövetség 115 éves fennállásának évfordulóját ünnepelve Lugosi Ali (klarinét), Balázs-Piri Soma (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), valamint Dolhai Attila színész, énekes kápráztatta el a közönséget.

Az Amerikai Magyar Szövetség az Amerikában élő magyarok nevében elismerését fejezte ki és egy kitüntetést adományozott – Pákh Imre és Aniko Gaal Scott mellett – Peller Mariann-nak, a Virtuózok megálmodójának, amiért sokat tesz a magyar tehetségekért, és őrzi a magyarságtudatot otthon és a világban.

A nemzetközi koncertsikerek után a Virtuózok hamarosan visszatérnek a képernyőre: öt ország új tehetségeivel és világsztárokkal jelentkezik a Virtuózok V4+ a Dunán 2022. november 18-tól péntek esténként.

Fotók: www.virtuozok.hu

A rovat további cikkei