A TranzDanz július 21-én, szerda este mutatja be a nagyközönség előtt legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában – ezúttal élőben, a helyszíni közönség számára.

A koreográfus Kovács Gerzson Péter Harangozó- és kétszeres Lábán-díjas, az év legjobb alkotója díjat elnyert koreográfus előadásában a tranzit, azaz a nem hely tematikáját helyezi fókuszba. A tranzit ideiglenes világában bárki bárkivel összefuthat, itt él a véletlenszerű találkozások, kalandok szereplője, az utazó, aki az emlékei, a vágyai és talán a jövő felidézésével tölti ki a non-place ürességét.

Kovács Gerzson Péter táncművész, koreográfus és látványtervező, a TranzDanz kortárs táncegyüttes vezetője közel négy évtizede meghatározó alakja a magyar táncéletnek. Az általa létrehozott táncnyelv részben néptáncos múltjából ered, részben kortárs technikák innovatív alkalmazásával alkot egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot. A TranzDanz motívumai között egyaránt fedezhetünk fel utalásokat az archaikus kultúrák jelképeire és a ma bennünket körülvevő globalizált világ képeire. A mozgás és a zene ötvözése mellett performanszaik gyakran multimédia jellegűek: meghatározó bennük a vizuális, az akusztikus és a mozgásos elemek játékos dinamikája.

Egyéni hangvételű, markáns előadásaikkal Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat vitathatatlanul a magyar kortárs tánc szcéna egyik fontos tényezőjévé váltak.

Fotók: Jekken Péter