A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják. A szervezők egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat, majd reflektálnak rájuk a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel. Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó. A hazai vitorlássport történetében 40 év után ismét dobogóra állhatott versenyzőnk, ezzel megszerezve a magyar vitorlássport legfényesebb olimpiai érmét. Berecz Zsomborral összehasonlítják a vitorlázást a komolyzenével, párhuzamokat és ellentéteket keresve a két világ között. A beszélgetés során olyan témákat járnak körbe, melyek a hallgatóság számára izgalmasak és aktuálisak, miközben Mendelssohn, Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov művekkel reflektál a MÁV Szimfonikus Zenekar az elhangzottakra.

Seidl Dénes, a MÁV Szimfonikus Zenekar trombitaművésze, aki tegnap vette át a Junior Príma díjat kimagasló művészi teljesítményéért, ez alkalommal műsorvezetőként is bemutatkozik a közönségnek. Ő és Dénes-Worowski Marcell karmester a ZeneMűvek alapítói, és bár életük nagy részét lefedi a komolyzene, rajongva szeretik a vitorlázást is – nagy lelkesedéssel teremtenek majd kapcsolatot a kultúra és a sport között Berecz Zsombor olimpikon segítségével. 

Kiemelt kép: Dénes-Worowski Marcell. Fotó: Borovi Dániel