fbpx

A zene szabadsága mottóval rendezik meg az ötödik Cziffra Fesztivált

A felvezető programok november 5-én, Cziffra György zongoraművész születésnapján kezdődnek.

A 2020. február 16. és 23. között több budapesti helyszínen zajló fesztiválon a koncertek mellett bárest, hangszerbemutató, műhelytalálkozó, kiállítás, filmvetítés is várják a közönséget. A fiatalok számára különleges előadásokat, műhely- és mesterkurzusokat is kínálnak a díjazások mellett.

Az őszi felvezető programok november 5-én kezdődnek a Müpában, ahol Jevgenyij Kiszin ad zongoraestet Cziffra György 98. születésnapján. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban Pusker Júlia hegedűművész és Szabó Marcell zongoraművész a 2019. évi Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasaival ad koncertet.

Jevgenyij Kiszin

A Duna Palotában tudományos műhelytalálkozó lesz november 20-án Ágyúk és virágok címmel, november 23-án Hommage a Cziffra címmel Balázs János estje hangzik el a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban.

A februári programok között szerepel a Szerelmi álmok – Liszt című film vetítése a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, mesterkurzus a Kroó György Zeneiskolában, Bagdy Emőke pszichológus előadása Tudatállapotok címmel, valamint Simon Izabella zongoraművész hangszerbemutató koncertje a MOMKultban.

A Lélek és Logika című nyitóesten, február 17-én Pál Feri atya és Vizi. E Szilveszter orvos, farmakológus gondolatait, valamint Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalmosok előadását hallhatja a közönség. A Zeneakadémia ad otthont Balázs János zongoraművész, Lendvay József hegedűművész és Oláh Kálmán zongoraművész Paganini című estjének február 18-án, másnap a Győztesek című koncerten a MOMKultban a Cziffra Fesztivál, a Bartók Világverseny és a BMC Nemzetközi Cimbalomverseny díjazottjai, valamint a Virtuózok győztesei lépnek fel.

Tompos Kátya
Fotó: Kleb Attila

Tompos Kátya színésznő, a Hot Jazz Band, valamint Sárközi Lajos hegedűművész és zenekara bárestre invitálja az érdeklődőket február 21-én a MOMKultba, másnap a Jazzical Trió a Lóvasúton ad koncertet. A gálakoncerten Vagyim Repin hegedűművész, Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar lép színpadra Hollerung Gábor vezényletével, és ezen az esten adják át a Cziffra Fesztivál díjait is.

2021-ben Cziffra György születésének 100. évfordulója alkalmából egész éves nemzetközi fesztivált szerveznek.

A rovat további cikkei