fbpx

A Zeneakadémián ad koncertet Balázs János zongoraművész

Carl Philipp Emanuel Bach-, Ravel- és Liszt Ferenc-művek, átiratok, valamint saját szerzemények is szerepelnek Balázs János zongoraművész budapesti koncertjén, amelyet október 24-én ad a Zeneakadémián.

Balázs János hangversenyével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora sorozat. Az esten elhangzik többek közt C. P. E. Bach Cantabile, H. 245 szonátája, Maurice Raveltől a Pavane egy infánsnő halálára című mű, Liszt Ferenc darabjai, valamint Dubrovay László Faust-parafrázisa, amely Balázs János előadásában már lemezen is megjelent a szerző zongoraműveinek összkiadásában.

Balázs János legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is. Az albumot a zongorista átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt. Az elmúlt hónapokban fellépett Fischer Ivánnal az amszterdami Királyi Concertgebouw-ban és Eötvös Péterrel a genfi Victoria Hallban is.

A Zongora-sorozat koncertjei egyrészesek, így szünet nélkül hallgathatók meg a zeneművek. Az MVM sorozata november 9-én a Müpában folytatódik Alekszandr Gavriljuk hangversenyével.

Nyitókép: Balázs János. Fotó: Emmer László

A rovat további cikkei