Nagy veszteség érte a felvidéki kulturális életet: májusban leégett a Tőketerebesi járásban található Zétény községi hivatala, illetve a szomszédságában álló kultúrház. A tűz, amely elpusztította Zétény község kulturális intézményét, első sorban a település és járás kulturális életében jelent mérhetetlen veszteséget, azonban annak következményeit minden közösségek iránt elkötelezett Kárpát-medencei magyar átérzi.

Zétény Királyhelmectől 10 km-re északnyugatra, a Felső-Bodrogköz északnyugati részén, a Latorca és a Tice között fekszik. A majd 800 fős településen intenzív kulturális élet folyt, a kultúrház és könyvtár értékeit a helyiek megbecsülték.

A település kultúrháza aktívan, több célcsoport igényeit kiszolgálva működött, kínálatában számos tábor, gyermekprogram, nosztalgiadélután, települési ünnepség szerepelt. A ház falai között a helyi asszonykórus, kártyaklub, asztalitenisz-kör és több civil szervezet is otthonra lelt. A szerencsétlenség következtében a kultúrház felújított könyvtárában található könyvállomány a tűz martalékává vált, a helyi közösségi eseményeknek helyt adó táncterem teljesen leégett.

Az adománygyűjtésről részletes információ itt található.