fbpx

Adománygyűjtésbe kezd a Miskolci Nemzeti Színház a fennmaradása érdekében

Adománygyűjtésbe kezd a Miskolci Nemzeti Színház annak érdekében, hogy január elsejétől is nyitva maradhasson – hangzott el az intézmény rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken.

Béres Attila, a színház igazgatója elmondta, hogy november elsejétől a Kamara és a Játékszín zárva lesz az elszabaduló energiaárak miatt, minden előadást a Nagyszínházban és a Csarnokban tartanak meg. Hozzátette, a színházban jelenleg nincs fűtés, és valószínűleg október végéig nem fognak távfűtést használni, novembertől pedig a kormány által előírt tizennyolc fokot fogják az intézményben tartani.

Decemberben két premierjük lesz, A miniszter félrelép és az Ének az esőben. A bérleteseket a változások nem érintik, és a változtatások miatt biztosítottnak látják azt, hogy december 31-ig minden műsorra tűzött előadást meg tudnak tartani – tette hozzá az igazgató.

Január elsejétől a színház alapításának 200. évfordulóját ünneplik, emiatt nem szeretnék, hogy az intézmény bezárjon a jövő évben.

A Miskolci Nemzeti Színház a Miskolci Színházbarátok Egyesületével és a Hódolván Tháliának Alapítvánnyal közösen arra kéri a város lakóit és minden színházat szerető embert: a kétszáz évvel ezelőtti összefogáshoz hasonlóan segítsenek, hogy továbbra is nyitva maradhasson az intézmény. A színház működését a Hódolván Tháliának Alapítványon és a jougyekert.hu weboldalon keresztül lehet támogatni.

Fotó: Miskolci Nemzeti Színház/Éder Vera

A színház igazgatója hozzátette, hogy folyamatosan tájékoztatni fogják az embereket, hogyan áll a gyűjtés, és ha elegendő összeg gyűlik össze januárra, akkor teljesen nyitva tart majd a színház. Hozzátette, semmiképpen sem szeretné, ha bezárna az intézmény, így ha kevesebb pénz gyűlik össze, akkor „őrlángon” működnek tovább.

Marien Orsolya, a Miskolci Színházbarátok Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, most nagyobb nézői szerepvállalásra van szükség, most nem elég a részvétel és a taps.

A nyitóképen jelenet A revizor című előadásból, amit a Városmajori Színházi Szemle legjobb előadásának választottak idén, Görög László pedig a Polgármester szerepéért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

A rovat további cikkei