A Vígszínház szolidaritását fejezi ki a háborús helyzet miatt bajban lévő embertársaink iránt. A színház Ditrói Mór utca 3. szám alatt lévő külső adománygyűjtő pontjának célja, hogy segítse és tehermentesítse a Vígszínház vonzáskörzetében, a Nyugati pályaudvaron működő segélyszervezetek munkáját.

A hétköznapokon 15 és 19 óra között nyitva lévő átvevőpontra kizárólag kisméretű higiéniás termékeket (tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, babaápoló szerek, kézfertőtlenítő), tisztítószereket, tartós élelmiszereket (konzervek, sós és édes készítmények, csecsemők és kisgyermekek által azonnal fogyasztható termékek, instant ételek), vitaminokat és takarókat várnak. A gyűjtőpont az ünnepi hétvége miatt március 9. és 11., valamint március 16. és 18. között lesz nyitva. Az adományokat csak a megjelölt időszakban és helyszínen tudják fogadni.

Emellett a Vígszínház a Csehov Sirály című színművének március 10-i előadásából származó teljes jegybevételét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánlja fel, hogy segítséget tudjanak nyújtani a krízishelyzetben lévőknek és a rászorulóknak.

Nyitókép: Sirály. Képek forrása: Vígszínház