A Kossuth téren kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit. A város tizenkét méteres karácsonyfája a téren látható, ahogy a betlehemi installáció is. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú.

A Kossuth téren az adventi gyertyákat november 26-án, pénteken, illetve december 4-én, 11-én és 18-án, szombati napokon gyújtják meg sorrendben a görögkatolikus, református, evangélikus és katolikus egyház képviselői. Négyezer méteres fényfüzér világítja meg a Kossuth teret és környékét. Emellett minden pénteken és szombaton zenei produkciókat hallgathatnak az érdeklődők.

Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen „fényvarázs házikó”, labirintus és a „törpék háza” lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelyben a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással.

November 26-tól 28-ig a Kossuth téren áll majd a Fradi-kamion, amelyben többek közt a klub múltjának és jelenének legemlékezetesebb pillanatait idézik fel. A városba látogat december 18-án az Adventi Petőfi Karaván, egy roadshow, amely bemutatja a Petőfi Kulturális Ügynökség munkáját, az általa képviselt és támogatott irodalmi és könnyűzenei produkciókat. A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én „káposztás hétvégére” várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves-kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

Kiemelt kép: szoljon.hu