Idősotthonokban és kórházakban, összesen nyolc helyszínen adnak ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest művészei december 9. és 16. között.

A Prima Primissima díjjal nemrég kitüntetett Keller András és a zenekar muzsikusai önkéntes felajánlásukkal az ünnepváró időszakot teszik örömtelibbé a Mozart Planet szellemében.

A nyáron egy nyolchelyszínes balatoni koncertkörúton elindított, majd ősszel további hét koncerttel Pest és Komárom-Esztergom megyei településeken bemutatkozott Mozart Planet program adventi ajándékkoncert-sorozattal folytatódik. A kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekeknek és felnőtteknek, és a szeretetotthonokban lakó idős embereknek a zene szépséget és boldogságot ajándékozhat Mozart csodálatos dallamaival és Bach, Bartók, Schumann műveivel.

Az alábbi intézményekben csendülnek fel az adventi koncertek: Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Öregek Szeretetotthona, Szt. Lujza Szeretetotthon, Ódry Árpád Művészotthon, Budapest Hospice Ház, Szent Margit Kórház, Budai Irgalmasrendi Kórház és Amerikai úti Idegsebészeti Központ.

Keller András Kossuth-díjas hegedűművész és karmester 15 éve a Concerto Budapest zeneigazgatója, és 2022. december 2-án a magyar zeneművészet kategóriában kapta meg a Prima Primissima díjat. Köszönő beszédében Kodály Zoltán hitvallását is felidézte: „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét – az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét s ami benne érték, mind meghatványozza!”

Fotó: Mudra László