fbpx

Adventi programok a Várkert Bazárban

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Advent a Várkert Bazárban című programsorozatot, amely idén is összművészeti kavalkáddal várja az érdeklődőket.

Vasárnapoként ingyenes kézműves-foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös, táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat. Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és a Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek, de a Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Ballet előadásában.

Az iparművészeti vásár vasárnaponként reggel 10 órától az esti koncertekig várja az érdeklődőket több mint 50 tervező és dizájner termékeivel. Az iparművészek workshopokat is tartanak.

A Várkert Bazár csatlakozott a Ökumenikus Szeretetszolgálat szeretet.éhség. kezdeményezéséhez, adományozásra az adventi időszak alatt több helyszínen van lehetőség a rendezvény területén.

Az ünnepi koncerteken fellép Kozma Orsi, a Hot Jazz Band, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, a Danubia Zenekar, Miklósa Erika, Rab Gyula, Karácsony János James és a Budapest Bár. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes december 4-én a Téli tánc című produkciót adja elő.

A Néprajzi Múzeummal közös szabadtéri fotókiállításon a karácsonyhoz és a népi hiedelmekhez, ajándékozási szokásokhoz kapcsolódó felvételek lesznek láthatók. A Budavári negyedben vezetett tematikus séták lesznek. 

December 3-án bukovinai székely népszokások ismerhetők meg, december 5-én a Várkert Irodalom Aposztrof sorozatának utolsó estjén Szabó T. Anna költő és férje, Dragomán György író, valamint Lackfi János író, költő és lánya, Lackfi Dorottya énekes lesznek a meghívott vendégek.     

Nyitókép: iparművészeti vásár a Várkert Bazárban. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A rovat további cikkei