Az október 5-i Árnyjátékok-est a két Mór, Jókai és kiadója, Révai Mór története köré fonódik, Lengyel Ferenc és Kertai Roland színművészek idézik fel a ponyvairodalommal szembeszálló Révai és Jókai közös múltját. Révai Mór személyében Jókai nemcsak barátra lelt, de évtizedeken átívelő, szoros munkakapcsolat fűzte őket egymáshoz. A szöveget válogatta és szerkesztette: Rózsafalvi Zsuzsanna, a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa, közreműködik DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar.

Bartis Attila érkezik a fedélzetre október 12-én: a József Attila-díjas íróval, fotográfussal történetmesélésről, alkotói folyamatokról és az Indonéziában töltött éveiről beszélget Horváth László Imre, az est házigazdája. A crossover programot az ATMO zenei aláfestése keretezi.

Elsőkötetes költők és a hip-hopot pop-, trap- és funkyelemekkel vegyítő Afterkrü zenekar hódítja meg a színpadot az október 19-i Deck az A38 Hajón esten. Puskás Dániel első kötetét A vakok zsoltára címmel adta ki 2017-ben. Simon Bettina költő rendszeresen publikál irodalmi és művészeti folyóiratokban, verseit román, szerb és angol nyelvre fordították. A fedélzeten többek között 2018-ban megjelent, Strand című kötetéről mesél. 

Az október szellemes rímekkel zárul a 26-i Beatz x Poe’s esten: az Aurevoir. frontembere, Agócs Márton, Borda Réka költő, író, műfordító és Suplicz Márton, a Slam Poetry Dunaújváros alapítója állnak színpadra Csider István Zoltán és Pion István sorozatszerkesztők mellé. A zenei flow-t és ütemet a rezidens ATMO és DJ Lee n’gum adja a szövegekhez. 

Nyitókép: Beatz x Poe’s az A38 Hajón – Borda Réka, Agócs Márton, Suplicz Márton. Forrás: A38