A Jó kérdés sorozat április 25-i alkalmán a színfalak mögött tevékenykedők kapnak főszerepet.

Munkájuk a színfalak mögött zajlik, de ha ők nem lennének, a színházban megállna az élet: nem jönnének létre előadások, nem menne fel estéről estére a függöny. Az alkotó- és az előadóművészek bizalmasai, titkaik őrzői, két lábon járó színháztörténeti lexikonok, legendák továbbadói, akik a szakmában maguk is legendás személyiségek. Műhelytitkokról kérdezik őket, de mindenki biztos lehet abban, hogy a szakmázáson túl a jó sztorik sem maradnak el.

A Jó kérdés vendége lesz április 25-én Kadelka László, aki a Blaha Lujza téri Nemzeti Színházban utoljára engedte le, a Duna-parti Nemzetiben pedig először húzta fel a függönyt, és több mint tíz éve a békéscsabai Jókai Színház ügyelője, Lovass Ági, aki a Thália Színházban kezdte a pályát kellékesként, a Katona József Színházban lett súgó, sok éve a Nemzeti Színház ügyelője, valamint Várnai Péter, aki volt a Vígszínház művészeti főtitkára, jelenleg a Játékszín művészeti titkára, a teátrum színészeivel készített PodCasting beszélgetések műsorvezetője.

A beszélgetés vezetője Seres Gerda, a Kultúra.hu újságírója. Az eseményt a Kultúra.hu Facebook-oldalán élőben közvetítik. Támogató az NKA.

Nyitókép forrása: az esemény Facebook-oldala