A Level 42 a járvány szülte bizonytalanságokra, valamint az Egyesült Királyság szigorú ki- és beutazási korlátozásaira hivatkozva mondta le 2021-re tervezett koncertjeinek nagy részét, köztük a Paloznaki Jazzpikniken a szereplést.

A funky és az r’n’b műfaját a hagyományos afrikai zenével ötvöző Earth Wind & Fire 1969-ben jött létre, a hetvenes évek közepétől számos nagy sláger (September, Boogie Wonderland, Fantasy) fűződött a nevéhez. A hétszeres Grammy-díjas együttes a zenekarvezető, Maurice White betegsége miatt 1983-tól hosszabb szünetet tartott, majd időről időre összeállt, de már nem az eredeti felállásban. 1990-ben az egyik alapító, Al McKay gitáros újra összehozta a tagokat, a formáció egy darabig LA Allstars néven játszott. White 2016-ban elhunyt, a csapat pedig immár évek óta Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience néven fut.

McKay mellett Michael Harris trombitás és John Paris dobos, továbbá Ndugu Chancler és Fausto Cuevas (Santana és Britney Spears korábbi ütőhangszeresei), Bryan Loren (Michael Jackson egykori billentyűse), Isaac Smith (Mariah Carey és Snoop Dogg harsonása), Eddie M (Prince szaxofonosa) és DeVere Duckett (Stevie Wonder és Barry White volt vokalistája) is szerepel a formációban.

A nyitónapon, július 29-én csütörtökön Matt Biondi lép fel az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience előtt, 30-án pénteken a Mörk, Rúzsa Magdolna és az MF Robots, végül 31-én szombaton a Manaky triója, a DePhazz, Candy Dulfer, majd a Kraak & Smaak játszik a jazzpiknik nagyszínpadán.

A jazzpiknik közönsége idén ismét létszámkorlátozás nélkül, de csak védettségi igazolvánnyal hallgathatja a koncerteket. A tavalyi fesztivál a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Kiemelt kép: Facebook/Chripkó Lili és Mónus Márton