A Székesfehérvári Balett Színház a szeptemberi, telt házas előadása után 2022. november 14-én, hétfőn 18 órakor ismét műsorára tűzi a társulat Aladdin című családi mesebalettjét a Vörösmarty Színházban.

Aladdin, a tiszta szívű tolvaj fiú történetéről szól a Székesfehérvári Balett Színház mesebalettje. „Varázsszőnyegükön elrepítenek egy titokzatos arab birodalomba, ahol csodákból és nevetésből szőtt világ tárul elénk. Izgalmas bazár, kincsekkel teli barlang, misztikus csodalámpa egy tréfás kedvű dzsinnel, pompás palota egy vajszívű szultánnal és egy hataloméhes udvari varázslóval. A jó és a rossz örök harca a szegénység és a gazdagság találkozása során” – áll az előadás ajánlójában.

A két főszerepet az előadás betanító- és próbavezető balettmesterei, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis Luis táncolják. A Dzsinnt Yoshitake Koh, Abut Dámaris Ruíz Salgueiro, Jafart Jelle-Johannes Hendrix, a szultánt Gabriele Tamolli, Jágót Chiara Malavasi személyesíti meg.

A balett dramaturgiáját Fabacsovics Lili, a díszletet Molnár Zsuzsanna jegyzi, a táncosok jelmezeit Nemes Nóra tervezte. A hatvanperces előadás a tánc nyelvén szól a gyermekekhez.

Fotó: Nagy Eszter