Az online karanténkoncertekre jazz-zenészek jelentkezhettek, közülük elsősorban a jó technikai háttérrel rendelkezőket és a Harmónia Jazzműhely elmaradt koncertjeinek fellépőit juttatják koncertlehetőséghez.

A nonprofit Harmónia Jazzműhely a művészek saját otthonából közvetíti élőben a koncerteket, lehetőségeikhez mérten díjazzák a fellépőket, valamint támogatást is kérnek a fellépők számára.

A tervek szerint április 24-én Arday Dániel és Kész Petra duója, majd a nemzetközi jazznap alkalmából a Balázs József trió, a következőkben Lantos Zoltán, a Hajdu Klára és Szakonyi Milán duó, Oláh Dezső, Kanizsa Gina és Lamm Dávid duója, Oláh Krisztián, a Pintér Zoltán és Orbán György duó, az Urbán Orsi és Kollmann Gábor duó, valamint Juhász Gábor, Rozsnyói Péter és Szalay Gábor ad koncertet.

A Harmónia Jazzműhely 21 éve, még alapítvánnyá alakulása előtt azt a célt tűzte ki, hogy a jazzt népszerűsítse, a zenészeket támogassa és minél több fellépést szerezzen nekik. Az utóbbi 11 évben minden pénteken a Budapest Jazz Clubban szerveztek koncerteket.

Kiemelt fotó: Harmónia Jazzműhely Alapítvány