Az ingyenes koncertek a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon lesznek.

A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt, őket a Szabó–Gyányi Kvintett követi Fekete-Kovács Kornéllal kiegészülve, majd az Oláh Dezső Trió és Vörös Janka zárja az első estét. Másnap az ifj. Egri János Kvartet, a Subtones és a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lép fel, míg a zárónapon a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet és a Vörös Tamás Project zenél.

Az ismert zenészek mellett ezúttal is fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségeknek. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a közönségnek.

Az Alba Regia Feszt elődjének számító Alba Regia Jazz Fesztivált 1967-től 1986-ig rendezték meg Székesfehérváron, a Videoton vállalat támogatásával és a Magyar Rádió szakmai segítségével. A rendszerváltoztatást követően hosszú csend következett, majd 2000-ben és 2002-ben rendezték meg a fesztivált, amely 2014-ben szerveződött újra Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával. Ez lesz sorrendben a kilencedik Alba Regia Feszt.

Nyitókép: a Subtones együttes. Forrás: Alba Regia Feszt