Az Állati néző egy valódi színpadi előadás performansz-változata zenével, tánccal, fényekkel, vetítéssel. A videóperformansz alapjául a Szél kapuja és a MINDEN (is) előadások átdolgozott jelenetei, képei szolgálnak.

„Egy erdei séta, a madarak hangja, az állatok jelenléte, a természet jó hatással van ránk. Ha szépen beszélsz vagy énekelsz egy növénynek vagy állatnak, az láthatóan jó hatással van rá. Úgy tűnik, ez kölcsönös. Nem igazán értjük egymást, mégis jó együtt. A zenét, a táncot sem értjük, értelmezzük, egyszerűen csak élvezzük, mert örömet ad. A hang, a kép, a mozdulat értelmezés nélkül is hat. Mindenkire hat, aki él, emberre, növényre, állatra. A pandémiát nem büntetésként fogjuk fel annak ellenére, hogy nagyon sok nehézséget és fájdalmat okoz. Minden betegség reakció az életmódunkra. Kíméletlenül jelez, tanít és motivál, hogy változtassunk. Emberi és művészi hozzáállásunk, hogy a jelen helyzetet ne csak elszenvedjük, hanem tanuljunk belőle és segítségével szellemi értéket hozzunk létre” – mondta a rendező, Goda Gábor.

A ponty nézőpontjából felvett és annak reakcióival gazdagított performansz felvételét január 30-án nézhetjük meg online közvetítésben az Artus Stúdió YouTube csatornáján.

Fotó: Goda Noa