A srácok a dalok nagy részét még a pandémia alatt kezdték el írni. Sok ötlet született, de az a hat dal, melyek végül felkerültek az EP-re, az elsőként megjelent Maradokhoz hasonlóan a nyolcvanas évek hangszerelési megoldásait idézik. A második klip az Altató című dalhoz készült, és kifejezetten személyes ihletésű.

„Az Altató azért különleges nekem, mert én írtam a szövegét, és az életem egy nagy változásáról szól. Egy párkapcsolat vége mindig valami új kezdete is. Nagyon örülök, hogy zeneileg is megélhetem ezt. Most úgy érzem, hogy ez az egyik zászlóshajója az új lemeznek” – meséli K. Fangler Péter, a zenekar énekese.

Az új dalok mellett a srácok most a koncertekre fókuszálnak, és egy kicsit szeretnének visszarázódni abba, hogy újra lehet élőben zenélni. A június 10-i lemezbemutatón Bartók Máté szaxofonos lesz a zenekar vendége, aki egy kicsit még autentikusabbá teszi majd a nyolcvanas hangzást.

K. Fangler Péter nagyon várja a nyári koncerteket: „Jó lesz kicsit megállni, és megmutatni az új dalokat. Ezzel az anyaggal azt szerettük volna prezentálni, hogy milyen irányba megy a zenekar, milyen hangzás mozgat minket most.”

Nyitókép forrása: a zenekar Facebook-oldala