A járványhelyzet miatt sajnos sok külföldi előadó lemondta a turnéját, de szerencsére a hazai zenészek gondoskodnak róla, hogy így se maradjunk koncert nélkül. Íme a következő két hónap legígéretesebb élőzenei eseményei – a legkülönbözőbb műfajok képviselőitől.

Szeptember 11. − Tudósok az A38 Hajón

A hazai alternatív szcéna egyik legkülöncebb zenekara, a drMáriás alapította Tudósok idén 35. születésnapját ünnepli, és ha ez nem lenne önmagában elég ok a bulizásra, még egy új lemezt is bemutatnak az A38 Hajón. A Buta szeretnék lenni! címre keresztelt album egy úgynevezett „szuperbestof gigaremixekből”, ami nemcsak a fülünkre, de gyakorlatilag minden érzékszervünkre hat majd. Az eseményen a zenekar tagjai levetítik kedvenc klipjeiket, megmutatják legjobb festményeiket, az igazán elhivatott hallgatók pedig nyereményjátékon és tombolán vehetnek részt.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Szeptember 17. − Heedless Elegance, Stubborn, Tiansen és Mirror az Akváriumban

Ha a fémesebb zene felé húz a szíved, a legfeketébb tolladdal vésd be a naptáradba a szeptember 17-ét: egy este alatt négy metálbandát hallgathatunk meg a KisHallban, ugyanis fellép a Stubborn és a Heedless Elegance, valamint egyetlen őszi pesti buliját adja a Tiansen és a Mirror. A Heedless Elegance ezen a koncerten mutatja be először legújabb, a sorban második nagylemezét, a Librát is, ami a Rockbook kritikusai szerint az idei év egyik kellemes meglepetése erőlködésmentes, letisztult hangzásával.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Szeptember 25. − Black Bartók és Pigment Chemical a Dürer Kertben

Az új Dürer Kert már önmagában szuper választás, ha a nyár utolsó napsugarait szeretnénk élvezni egy természetközeli helyen, a Black Bartók és a Pigment Chemical koncertje pedig egyenesen tökéletes apropó a látogatáshoz. Bár a távolsággal meg kell küzdeni, a Kopaszi-gáton a blues, az elektronika és a punk izgalmas elegye vár, és miközben élvezzük a srácok koncertjét, még a Duna vízében is gyönyörködhetünk.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Október 1. − Poklade és Parno Graszt a Kobuciban

A vénasszonyok nyarában reménykedve ajánlunk egy utolsó utáni kültéri koncertet: a Poklade zenekar a Balkán térségének ősi energiáival, a Parno Graszt pedig a tradicionális cigány dallamokkal mozgatja meg a lábainkat. Mindkét zenekar az Óbudai Világzenei Hét keretében áll színpadra, és meg merjük kockáztatni, hogy olyan izomlázat okoznak majd, ami a tavaszi koncertjükig is kitart. Ha szeretnéd méltón elbúcsúztatni a nyarat, és torkod szakadtából üvölteni, hogy „már nem szédülök”, miközben valójában nagyon szédülsz, ott a helyed.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Október 15. − Galaxisok az Akváriumban

A hazai alter szerelmeseinek egyik legkedveltebb zenekara, a Galaxisok tavaly adta ki legújabb lemezét, aminek bemutatóját addig kellett halasztgatniuk a járványhelyzet miatt, hogy időközben kiadtak még egy albumot. A sokadik − de remélhetőleg végleges − időpont lett október 15-e, amin egyaránt tombolhatunk olyan régi klasszikusokra, mint a Focipályák éjszaka és olyan új szerzeményekre, mint a Legkedvesebb nyári élményem.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Október 29. − Erik Sumo Band az A38 Hajón

Az Erik Sumo Band nem az a zenekar, amit minden hétvégén elcsíphetünk valamelyik belvárosi szórakozóhelyen, és már a könyökünkön folyik ki a zenéjük. Az A38 Hajón példán négy éve jártak utoljára, így különösen izgalmasnak ígérkezik az október végi esemény, amin Tövisházi Ambrus, Kiss Erzsi és Kutzora Edina együttesen eleveníti fel a Liza, a rókatündér, a My Rocky Mountain, A The Trouble Soup és a Mount Fuji legtáncolhatóbb slágereit.

További infóért kattints ide!

Hangolódásképp:

Kiemelt kép: A Galaxisok a Müpában. Fotó: Posztós János