A 6szín új bemutatója, a május 26-tól látható Történetőrző egy különleges felépítésű dráma. Az előadásban Kecskés Karina is játszik.

Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb, több Molière-díjjal kitüntetett francia színházi alkotója. A Történetőrző az első darabja, 11 éve játsszák sikerrel Párizsban.

A történet ajánlója szerint egy esős éjszakán az Ardennek mélyén Martin Martinnak el kell temetnie az apját. Amikor rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre, még nem is sejti, hogy felfedezése milyen történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt. Ez azonban csak az egyik szál, mert azt is megtudjuk, hogy tizenöt évvel később az algériai sivatag mélyén egy anya és 15 éves lánya nyomtalanul eltűnik.

A Horváth Patrícia rendezte előadásban Kecskés Karinát is láthatják a nézők.

„Én mindig is azért akartam színésznő lenni, mert úgy éreztem, hogy kevés az az egy élet, ami megadatik, és ezért is van az, hogy minden napomat igyekszem kiteljesíteni. Ezt szeretem a színészi létben is, hogy változatos, hogy az egyik pillanatban lehetek királynő, aztán komika vagy szobalány, majd újra drámai hősnő.

Amiért én szeretek színházat csinálni, az ebben az előadásban benne van.

Öten a semmiből teremtünk palotát, erdőt, mezőt, úgy varázsolunk, mint a gyerekek. Nagyon különleges, gyors és filmes vágásokhoz hasonlóan sodor a történet évszázadokon keresztül – fogalmazott Kecskés Karina. – A Történetőrző olyan, mint a Da Vinci-kód: egy nyomozás, ami sok titkot rejt magában. Egyik korból ugrunk a másikba, egyik figurából a másikba. A női erő és bölcsesség, az évszázadokon átívelő tudás, amit a könyvek őriznek, hangsúlyos jelentést kap a darabban, valamint a tisztelet is az élet továbbadása előtt, ami csak a nők sajátja.

Szimbolikusan a néző is teremtővé válik, mert az elhangzott szövegek és a fantáziája által kell megteremtenie a helyszíneket és a látványt.

Valójában az életben minden először gondolat és fantázia, mielőtt valósággá válik. Aki szereti a titkokat, a rejtélyeket, a nyomozást és az önfeledt játékot, az szeretni fogja ezt az előadást.”

A bemutató május 26-án lesz a 6színben, Kecskés Karina mellett Baldauf Dániel, Király Attila, Kovalik Ági és Sipos Imre játsszák a Történetőrzőt.

Fotók: Pitrolffy Zoltán