Az olasz tenort kettős tehetséggel áldotta meg a sors. Egyedi hangszíne bármely hang közül felismerhető, teljes és erőteljes, a belcantótól egészen a verismóig terjed, a lírai repertoártól a populáris balladákig. Az élet egy másfajta képességre is rávezette, amikor elvesztette a látását. Szívével kezdett el látni a szeme helyett, ezért is tudja olyan tökéletesen érezni, láttatni és átadni dalainak mondanivalóját.

Karrierje példátlan sikertörténet, a legkedveltebb olasz hang a világon. A világszerte elismert művész nemcsak megszámlálhatatlan szakmai díjat tudhat magáénak, hanem a közönség határtalan szeretetét is. Több mint húsz éve tartó pályafutása során 90 millió lemezt adott el, meghódította a klasszikus és a popzenei csúcsokat. Fellépett a világ összes nagy koncerttermében és operaházában, számos nemzetközi rendezvényen, koncertet adott telt házas csarnokokban és énekelt pápáknak, elnököknek, királyoknak és királynőknek.

A mai napig a legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje a Time to say goodbye. A dal a megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött, a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat.

A folyamatos koncertezések, előadások mellett szinte minden évben új albummal is jelentkezik.

Olyan kiváló énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Dua Lipa, Celine Dion, Tony Bennett, Ariana Grande, Jennifer Lopez és Nicole Scherzinger. Az elmúlt évben Matteo fiával a Fall On Me című számban duettezett, Virginia kislányával pedig Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte el közösen.

A világhírű olasz énekes tavaly különleges húsvéti koncertet adott a koronavírus-járvány miatt az üres milánói dómból, amelyet online milliók néztek élőben. Megjelent a Believe című albuma, amelyen szerepel például egy duett Cecilia Bartoli operaénekesnővel, egy kiadatlan dal az olasz zeneszerzőtől, Ennio Morriconétól vagy a Fatima című film záródala.

Fellépett a 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában, ahol Puccini Nessun Dorma című szerzeményét adta elő. Idén ősszel pedig az Amerikai Egyesült Államokban kezdte meg turnéját, amelyet jövőre Európában folytat majd.

Bocelli 2022 őszén visszatér Budapestre, hogy hangjával újra elkápráztassa a magyar közönséget. A koncert programjában népszerű operarészletek és ismert popalbumainak dalai szerepelnek, az este során magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri majd.

Jegyek itt.