A cégen keresztül olyan Lloyd Webber-klasszikusok spanyol nyelvű feldolgozásait tervezik, mint Az operaház fantomja, az Alkony sugárút, a Csillagfény Expressz, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Hamupipőke, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát és a Rocksuli.

A művek spanyol nyelvű adaptációs jogait Lloyd Webber cége, a Really Useful Group átengedi az új közös vállalatnak.

A Variety.com cikke szerint az APS más darabokat, valamint eredeti előadásokat fog fejleszteni és gyártani a spanyol nyelvű közönségnek, amely a világ legnagyobb, nem angol nyelvű piaca.

Lloyd Webber elmondta, hogy Antonio Banderast az egyik legsokoldalúbb kreatív elmének tartja, akivel valaha együtt dolgozhatott. Mint hozzáfűzte: nagyon örül neki, hogy vele társulva mutathatják be új piacokon a műveit, továbbá más Broadway- és West End-előadásokat.

Banderas felidézte, hogy 1996-ban dolgozott együtt Lloyd Webberrel az Evita című musical felvételein és forgatásán. De már az 1970-es évek elejétől, a Jézus Krisztus Szupersztár óta szereti zenéjét, színházát és fantasztikus tehetségét.

„Nem lenne tévedés azt mondani, hogy azért lettem színész, mert olyan nagy hatással voltak rám Andrew musicaljei” – mondta Banderas, és szórakoztatóipari pályafutása egyik legkiemelkedőbb lehetőségének nevezte, hogy ismét együtt dolgozhat Lloyd Webberrel.

Fotó: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez