A mezőlaborci Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlat április 21. és július 31. között várja a látogatókat.

A Lendvai Galéria és Múzeum az elmúlt bő évtizedben nemcsak a város, hanem a szélesebb régió kiemelkedő kulturális intézményévé nőtte ki magát, ami többek közt azoknak a nagyszabású kiállításoknak is köszönhető, amelyek Oskar Kokoschka, Victor Vasarely, Francisco Goya, Rembrandt, Picasso, Françoise Gilot, Salvador Dalí, Joan Miró, Marc Chagall, Christo, Hundertwasser alkotásait mutatták be. A pandémia sajnos véget vetett ennek a sikertörténetnek, így 2020-ban az olasz Giorgio de Chirico tárlata volt az utolsó darabja az egyetemes művészet legkiválóbb alkotóit bemutató sorozatnak.

„A koronavírus-járvány a mai napig erősen érezteti hatását a kulturális életben. Intézményünk a pandémia idején különböző virtuális tartalmakkal próbálta fenntartani a kapcsolatot a látogatókkal. Ezek a megoldások azonban közel sem tudták biztosítani azt az élményt, amelyben a látogatók a műalkotásokkal való személyes találkozás során részesülnek. Az elmúlt három évet az intézményünkben a belső terek felújítására, illetve két állandó kiállítás létrehozására is kihasználtuk, bízva abban, hogy mihamarabb a látogatók is birtokba vehetik a várat. Külön örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy két év kihagyás után idén ismét egy világhírű művészt mutathatunk be a nagyközönségnek: mind a helyi lakosoknak, mind a várható többezres turistatömegnek” – áll az intézmény közleményében.

Az Andy Warhol… című kiállítás július 31-ig lesz látható a lendvai vár galériahelyiségeiben.

Nyitókép forrása: Lendvai Galéria és Múzeum