A Sanghajtól északra fekvő Csiangszu tartomány bírósága a szerzői jogok megsértése miatt elítélt három férfit az animéket kínáló, B9GOOD nevű kalózoldal működtetése miatt.

A kalózoldallal szemben a japán rajzfilmipar által, a japán tartalmak védelmére és népszerűsítésére alapított Külföldi Tartalomterjesztési Szövetség (Content Overseas Distribution Association, CODA) büntetőfeljelentést tett, és a kínai rendőrség tavaly vádat is emelt ellenük.

A CODA szerint a weboldalra mintegy 46 ezer videót töltöttek fel illegálisan, főleg animéket. Az oldal látogatóinak körülbelül 95 százaléka Japánból regisztrált a honlapra.

A CODA közölte, hogy egy férfi, aki 2008 óta illetéktelenül működtette az oldalt, három év börtönbüntetést kapott, amelyet három évre és hat hónapra felfüggesztettek, valamint 1,8 millió jüan (mintegy 90,8 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték. Az oldalra videókat feltöltő két nőt egy év valamint 8 hónap börtönre ítélte az ügyészség, de mindkettejük ítéletét felfüggesztették.

A bíróság megállapította, hogy a weboldal jogtalanul 1,78 millió jüan (körülbelül 89,8 millió forint) reklámbevételre tett szert.