A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő Antares fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli november 20-án.

Mesébe illő az Antares eddigi rövid pályafutása, de a sikereket nem adták ingyen. 2018 végén egy klubkoncerten léptek először a közönség elé az osztrák Mother’s Cake előzenekaraként, innentől számolják a megalakulásukat. A 2019-ben megnyerték a Fülesbagoly Special tehetségkutatót, elhódították az Öröm a Zene fődíjat, valamint megkapták az Év Felfedezettje szakmai különdíjat. Kihozták első lemezüket és keresztbe-kasul koncerteztek mindenfelé.

Bár idén elmaradtak fesztiválfellépéseik
és vidéki koncertjeik, a vírushelyzet sem tudta befékezni a bandát. Indult az
év egy Junior Artisjus Díjjal, tanítottak a Gitármánia Táborban, zsűriztek az
Öröm a zene nagydöntőben, a produceri munkájukkal indul a Dalfutár negyedik
szériája, és még a Fábry Show-ban is legyalulták a nézőket. Meg persze ahol
engedte a vírushelyzet, felléptek.

Az Antares jelenleg új lemezén dolgozik, ebből egy nagyobb ízelítőt is ad november 20-án az Akvárium Klubban, ahol második születésnapjukat ünneplik. Koncertjük előtt egy vadiúj szupergroup, a Meristem debütál. A zenekar tagjait többek közt olyan együttesekből ismerheti a közönség, mint az AWS, a Köpönyegforgatók, a Wellhello vagy az Idoru. A Meristem kompromisszumok nélküli instrumentális modern metalt játszik, vegyítve elektronikus és világzenei elemekkel, helyenként egy kis humorral fűszerezve. Mindezt egy igen vidám és felkészült társaság előadásában, afféle futurisztikus természetközeli megjelenésben.

Kiemelt kép: Antares / Andrási Ingrid