fbpx

Anyák napján mutatják be a Befogadottak című filmet

Lakatos András dokumentumfilmjét május 3-án mutatják be az M5 csatornán.

A nevelőszülőket bemutató Befogadottak című dokumentumfilm ráirányítja a társadalom figyelmét a gyerekvédelemben végzett munkára.  A filmet május 3-án, vasárnap 18.35-kor az M5 csatornán mutatják be először televízióban.

A film húsba vágó kérdéseket feszeget: fel lehet-e dolgozni a feldolgozhatatlant, amikor egy gyermeket kiszakítanak a családjából? Kinek kell ilyen helyzetben segítő kezet nyújtania? Lehet-e pótolni az édesanyát? A nevelőszülőkről és nevelt gyermekeikről szóló dokumentumfilm érzékeny szemmel és őszintén mutatja be a nevelőszülői hivatást, a kihívásokkal és szépségekkel együtt. A személyes sorsokon keresztül bepillantást nyerhet a néző abba, hogyan élik a mindennapjaikat, és milyen okok vezetnek ahhoz, ha egy gyermeknek nem a vérszerinti szülei, hanem a nevelőszülők jelentik a családot.

Befogadottak alkotói hónapokon keresztül követték nyomon a nevelőszülői programot (www.neveloszuloiprogram.hu) az egész országban, a filmben szereplő nevelőszülőkkel és gyerekekkel pedig hetekig dolgoztak együtt, hogy megnyíljanak, és a kamera előtt is meséljenek azokról a rendkívül drámai helyzetekről, amelyeket átéltek.

A film az EMMI Szociális Államtitkárságának Befogadlak nevű nevelőszülői programjában készült.

Nyitókép: MTI

A rovat további cikkei