A Love Will Survive című dal a SkyShowtime The Tattooist of Auschwitz című saját gyártású sorozatához készült.

Ez Streisand első tévésorozathoz készült szerzeménye, amelyet a Columbia Records ad ki világszerte április 25-én a sorozat június 7-i képernyőre kerülése előtt, és kizárólag a SkyShowtime-on látható.

A Love Will Survive című dalt a kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte a többszörös Emmy-jelölt Kara Talve-val és a Grammy-díjas Walter Afanasieff-fel, a szöveget a Grammy- és Golden Globe-jelölt Charlie Midnight írta. A producerek a többszörös Grammy-díjas Walter Afanasieff és Peter Asher, a vezető producerek Barbra Streisand, Jay Landers és Russell Emanuel voltak. A felvételen közreműködött a London Symphony Orchestra William Ross vezényletével.

A The Tattooist of Auschwitz egy szlovák zsidó, Lali története, akit 1942-ben Auschwitzba deportáltak. Röviddel a megérkezése után Lalit tetoválónak választják, akinek az a feladata, hogy azonosítószámot tetováljon fogolytársai karjába. Gitával is ekkor találkozott, szerelmük pedig dacol az őket körülvevő borzalmakkal. A szeszélyes náci SS-tiszt állandó őrizete alatt Lali és Gita elhatározták, hogy életben tartják egymást. Körülbelül 60 évvel később a már a 80-as éveiben járó Lali  találkozik egy ambiciózus íróval, akinek elmondja történetét. És miközben feleleveníti múltját, végre szembenéz fiatalkora traumatikus alakjaival, és felidézi az emlékeit arról, milyen volt szerelembe esni a világ egyik legsötétebb helyén. 

A hatrészes sorozat rendezője Tali Shalom-Ezer, főbb szereplői Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonah Hauer-King, Anna Próchniak és Jonas Nay.

Barbra Streisand elmondta: „Mivel a világban egyre nagyobb méreteket ölt az antiszemitizmus, a Love Will Survive című szerzeményt e sorozat keretein belül szerettem volna elénekelni, emléket állítva annak a hatmillió léleknek, akiket közel nyolcvan évvel ezelőtt elvesztettünk. Továbbá azért is, hogy elmondjam, a szeretet ereje még a legsötétebb időkben is képes győzedelmeskedni és kitartani.”