Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel, valamint családi és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint április 22-én Sümegen a püspöki palota kertjében, április 23-án Sümeg–Sarvalyon, április 24-én Farkasgyepű–Hubertlakon tartják a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot. Sümegen délutántól helyi termékek bemutatója, kézműves-foglalkozások, a Ládafia Bábszínház előadása, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével természetismereti élményséta várja a közönséget, az estet Pál István Szalonna és bandája koncertje zárja.

Másnap kerékpártúra indul Keszthelyről Sümeg–Sarvalyra, ahol kiscsoportos családi élményprogram, kézműves-foglalkozások és a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztató standja várja az érdeklődőket. Mazál István erdőpedagógus interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról. Fellép a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Duna Művészegyüttes és a Bohém Ragtime Jazzband. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

Farkasgyepű–Hubertlakon a bakonyi erdők értékeit Lunk Eszter erdőmérnök mutatja meg, a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus túráján vehetnek részt. A népi kézműves-foglalkozások mellett lesz interaktív játék, Ringató-foglalkozás, kiállítás, ismeretterjesztő előadás, bábszínházi produkció. Fellép Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, valamint Csík János és a Mezzo.

A Muzsikál az erdő programjainak elmaradhatatlan része a helyi termékek vására, valamint a Muzsikál az erdő fotópályázatának és gyermekrajzpályázatának kiállítása – áll a közleményben.

Nyitókép: Muzsikál az erdő. Forrás: Facebook