Érzékeny lélek ? mondta Sinkó Péter, a Rádiókabaré korábbi főszerkesztője a díjazottról, Aradi Tiborról. A humorista már több éve oszlopos tagja a Rádiókabaré stábjának ? állandó partnere pedig, akivel mindig ottfelejtenek valahol egy mikrofont, Varga Ferenc József. A baráttal, aki 2012-ben kapott Karinthy-gyűrűt, 12 éve hakniznak együtt, így az ünnepélyes átadón elsőként ő méltatta a díjazottat. Szintén elismerő szavakkal illette Aradi Tibort Maksa Zoltán humorista, majd Fábri Sándor beszélgetett a Karinthy-gyűrű legújabb birtokosával. A poénoktól sem mentes társalgásból kiderült, hogy Aradi Tibor rajong a repülőkért, de fél a repüléstől, és hogy a szakmája eredetileg pincér.

A méltatásokat követően a 10-12 gramm súlyú gyűrűt Jónás István és Szabó László Zsolt adta át Aradi Tibornak. Jónás István elmondta: a rádió évek óta segít, hogy a humoristák népszerűek legyenek és a nagyközönség megismerhesse őket.


araditibor1_600x697.png
Aradi Tibor és Jónás István

Aradi Tibor beszédében ? poénoktól kísérve ? köszönetet mondott kollégáinak, akiktől sokat kapott és sokat tanult. Többek között Orbán Sándor humoristának, aki már akkor hitt benne, amikor még senki, Maksa Zoltánnak, aki támogatta, Sas Józsefnek, aki bevezette a kabarén keresztül a színház világába, Verebes Istvánnak, aki megmutatta, hogy viccesnek lenni a televízióban is lehet, Fábri Sándornak, Sinkó Péternek, aki meghívta a Rádiókabaréba és végül, de nem utolsó sorban Varga Ferenc Józsefnek.

A humorista Facebook-bejegyzésében ezt írta a díjátadásról: ?Kedveseim! A díjat a szakma adja, de a közönség intézi! Nagyon köszönöm nektek/Önöknek, hogy idén engem ért a megtiszteltetés! Nagyon nagy része van benne a közönségnek! Leborulok előttetek, valamint megpróbálok továbbra is megfelelni, akinek csak lehet! Pusszantás nektek!?

A Karinthy-gyűrűt minden évben Karinthy Frigyes születésének évfordulóján ? június 23-án, 24-én, 25-én vagy 26-án ? osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Az elismerést tavaly a Szomszédnéni Produkciós Iroda, vagyis Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs kapta.

 


ARADI TIBOR eredetileg pincér volt, de saját bevallása szerint csak levespostás. Rajong a repülőkért, a repülőterekért és természetesen retteg a repüléstől. Ha ideje engedi, landolásukat és elemelkedésüket fotózza vagy veszi videóra. Bonbon-díjas, Humorista Kerestetik-különdíjas, 10 évig volt a Mikroszkóp Színpad tagja, öt éve pedig rendszeres szereplője a Rádiókabarénak. (Forrás: www.araditibor.hu)

(Fotók: MTI/Máthé Zoltán)