A voksokat az év írója, az év színésze, az év színésznője, az év rendezője, a legígéretesebb fiatal tehetség díja és az életműdíj kategóriákban várják.

Olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.

A szavazás október 25-től indul és december 1-jén zárul.

A szavazatokat le lehet adni e-mailen keresztül az aranymedaldij@gmail.com címre, valamint személyesen a budapesti Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló moziban.

Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije – az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, rendezőre és íróra lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre. A szavazók között értékes könyvnyereményeket sorsolnak ki az Európa, Libri-Bookline és Látóhatár könyvkiadók jóvoltából.

Az Arany Medál-díj 2008 óta sikerrel működik, az elmúlt évek folyamán évi tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazottak.

További részletek itt.

Nyitókép: az Arany Medál-díj tavalyi nyertesei.