artista2

Az első produkciót Visage de lamure címmel Varga Boros Ferenc és Lauri Vivienn mutatta be. A férfi és nő szenvedélyes kapcsolatát bemutató, akrobatikus tánc- és zsonglőr elemekkel fűszerezett összművészeti produkcióban Andrássy Krisztina, a Magyar Állami Operaház címzetes magánénekese játszott zongorán, Pesztranszky Magdolna hegedűn, Csiki Gábor, az opera karigazgatója pedig énekelt. A produkció jól példázta a cirkuszművészet és más művészeti ágak összefonódását.

Droton2

A következő, Játszótér című produkciót Nyerges Anna és Vincze Vivien mutatta be. A páros drót-egyensúlyozó szám az emberi kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet, és arra, hogy ne a virtuális világban éljük az életünket.

Bohocok

Az iskola bohóc osztálya Esik című pályázati anyagát mutatta be. A pantomim elemekkel tűzdelt, Chaplin-filmeket idéző, mókás jelenetek azt mutatták be, hogyan hozza össze az idegeneket a hirtelen támadt eső.

Bun_es_bunhodes

Az utolsó, nagyszabású produkciót az iskola 10. osztálya mutatta be, melynek alapötletét Dosztojevszkij Bűn és Bűnhődés című regénye adta. Az orosz néptáncból kölcsönzött mozdulatok és a látványos tömegjelenetek között golyó-egyensúlyozó, tissue, zsonglőr, hand stand, hulahopp és akrobatikai produkciók kaptak helyet.

Fekete_Peter2
Fekete Péter

Az estet Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár e szavakkal zárta: ?Ez a pályázat egy első lépés, mert hisszük, hogy az oktatási munka mellett arra kell motiválni a diákokat, hogy megszólítsák a tanárokat és a művészeket, hogy motiválják önmagukat és az alkotótársakat, hogy a produkciók csírái megszülessenek.?

 

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz