Napjainkban három évtizednyi folyamatos tevékenység a művészet és a kultúra terén rendkívülinek számít ? hangzott el a megnyitón.

?A legfontosabb az Artus-ban az a kreatív energia, ami alkotások létrehozásán túl olyan embert előfeltételez, aki teremtő erővel rendelkezik és képes ? elsősorban a saját életét ? alkotó módon irányítani. A kreativitás valójában életenergia.? ? idéztek a stúdió ars poeticájából.

A stúdió művészei között szerepelnek festők, szobrászok, grafikusok, koloristák és monokrómok, figurálisok és elvontak. Az Artus szellemiségének megfelelően fizikailag és lélekben is a Régi Művésztelep Galériát tartották alkalmasnak a csoportos kiállítás megrendezésére.

?Minden művészi cselekedet olyan manifesztum, mely analógiája az életnek, sőt talán magát az élet természetét is meghatározó rendnek. A művészet ? és így a színház szabályait sem az ember határozza meg. Az alkotó ember csak meg akarja találni azokat a törvényeket, amelyek bele vannak írva az emberi lélekbe, az emberi tettekbe, a kövekbe, a csillagokba.? ? nyitották meg a tárlatot.

A kiállításon részt vevő művészek:

Csató József, Fischer Balázs, Freund Éva, Kiss Rita, Király Gábor, Kocsis Gábor, Kotormán Norbert, Mohácsi András, Nagy Géza, Nádor Tibor, Rábóczky Judit, Turcsány Villő és Varga Virág

Fotó: Varga Ildikó