Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala MOME Millennium Díj
A MOME képviselői

A szellemi tulajdon világnapja alkalmából átadták a 2024-es Millenniumi Díjakat. A Millenniumi Díj olyan intézményeket, vállalkozásokat, szellemi műhelyeket ismer el, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a szellemi tulajdon védelme és a magyar innováció előmozdítása terén. A 2024-es év díjazottjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a BioTech USA Kft., a Hell Energy Magyarország Kft. és a Stilianos Kft.

A MOME elkötelezett az értékalapú művészeti és design-ökoszisztéma kialakítása mellett Kelet-Közép-Európában. Az egyetem különös figyelmet fordít az IP területeire, és tudatosan foglalkozik a szellemitulajdon-védelemmel.  IP Pontjuk segíti a hallgatókat, oktatókat és kutatókat a szellemi termékeikhez kapcsolódó jogosultsággal kapcsolatos tudatosság növelésében és az oltalom megszerzésében. A folyamatban lévő védjegybejelentések mellett hét hazai és egy európai uniós védjegy köthető a nevükhöz, emellett több EU-s és hazai formatervezésiminta-oltalommal is rendelkeznek.

A BioTech Kft. anyacége, a BioTechUSA-cégcsoport Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő-, funkcionálisélelmiszer- és sportruházatgyártója. Több mint száz védjeggyel rendelkezik Magyarországtól kezdve az Egyesült Királyságon át egészen Peruig.

A Hell Energy Magyarország Kft. száz százalékban magyar cégként az egyik legdinamikusabban fejlődő FMCG márka a világon. Hazánkban több mint negyven bejegyzett védjegyet szereztek. A Stilianos Hálózat 15 év alatt piacvezető céggé vált Magyarországon a hagyományos babaúszás megújításával, és az első olyan uszodaként működik, amelyet kifejezetten csecsemők és kisgyermekek számára terveztek. Jelenleg négy érvényes védjeggyel és hat önkéntes műnyilvántartással rendelkeznek.