2023-ban az Aase-díjakat Németh Judit, Soltész Bözse, Felhőfi-Kiss László, valamint Keresztes Sándor kapták. A Drámaíró Kerekasztal által alapított Prológ díjban első alkalommal Kovács Dominik és Kovács Viktor részesült.

Gobbi Hilda 1987-ben közérdekű célra tett kötelezettségvállalásával végrendeletében létrehozta az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”, az epizódisták részére azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és színésznőt díjazhat a neves művészekből álló testület.

Az Aase-díjat 2023-ban Németh Judit, a szombathelyi Weöres Sándor Színház és Soltész Bözse, a Pesti Magyar Színház, valamint Felhőfi-Kiss László szabadúszó színművész és Keresztes Sándor, a Miskolci Nemzeti Színház tagja vehették át.

A Drámaíró Kerekasztal 2022-ben díjat alapított pályakezdő színházi szerzők számára, akik írói tevékenységükkel az idei vagy az elmúlt évadban felhívták magukra a figyelmet. A díj elnevezése, a Prológ arra a várakozásra utal, hogy a díjazott a szerzői bemutatkozás után a későbbi évadokban is színdarabok és bemutatók sorában mutatja meg tehetségét. A díjazottak: Kovács Dominik és Kovács Viktor.

Az elismeréseket 2023. december 11-én a Bajor Gizi Színészmúzeumban adták át.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa