(MTI) – A magyar sajtó kategóriában tíz fiatal, 30 év alatti újságírónak adományozta a díjat a Juhász Judit, Friderikusz Sándor és Szegő András alkotta zsűri.
   
A hétezer eurós pénzjutalommal járó rangos elismerést Petrics Olga (MTI), Cseke Borbála (Spektrum), Csillag Péter Pál (Nemzeti Sport), Jászberényi Sándor (Magyar Narancs), Kiss Norbert Ádám (RTL Klub), Schuster Richárd (TV2), Stumpf András (Heti Válasz), Szabó Csilla (Magyar Katolikus Rádió), valamint Szilágyi Anna és Kovács Anikó szabadúszó újságíró vehette át.
 
 A díjazottak
   
A Prima Primissima Alapítvány melletti társalapító, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Papp Edit az ünnepségen azt hangsúlyozta: a világméretű pénzügyi válság még inkább felerősítette az újságírók felelősségét abban, hogy hitelesen, a valóságot közvetítve tájékoztassanak, s ezzel akár kapaszkodót is tudjanak nyújtani az embereknek.
   
Úgy fogalmazott, hogy ezekben a nehéz időszakokban információt adni valóban hatalom, és ezzel a hatalommal felelősségteljesen élni is tudni kell. Papp Edit hozzátette: az elismeréssel járó pénzzel ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy a díjazott újságírók anyagilag függetlenek legyenek.
   
A Junior Príma Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. A díjat ebben az évben hat kategóriában adják át. Az elismerést tanúsító oklevél mellett a díjazottak egy Kincsem-szobrot és hétezer eurót kapnak.