Május 12-én este három AV-élmény, hét alkotó várja az érdeklődőket a Három Holló tereiben.

A LOHUMA és a Let it Be! art agency közös szervezésében megvalósuló, május 12-i Holló AV nacht alternatív valóságokba tett audiovizuális kirándulásainak apropója a Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté alkotói hármas celebrálta Uglimán anyag zenei és képi debütálása. A LOHUMA – Uglimán EP az ASAN Budapest zenei kiadónál jelent meg 2022 márciusában, amelyet a képi anyaggal együtt először mutatnak be.

A poszt-truth sámán városi kalandjainak premierje mellett a résztvevők meditálhatnak a Mákó Rozi és Mákó Bori jegyezte Falling live set fiktív tájain és az S. Olbricht–Kitzinger Gábor páros Perplex című videóinstallációjának villanásain.

Az Uglimán kísérlet napjaink szétzilált valóságához való kapcsolódásra. Egy fikciós személy, aki az utcákat járva mintázatokat keres, bámul, gyűjtöget és interakcióba lép.

Az Uglimán maga a megfigyelés, a viszony a környezetünkhöz, városunkhoz, mindenapjainkhoz.

Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté közös fikciója egy kitalált személy őrületbe hajló misztériumát tárja elénk zajos és nyers zenei regiszterekkel, áldokumentarista filmes eszközökkel. Az élő A/V koncerten kép és hang játékosan reagálnak egymásra, hol kiegészítve, hol ellenpontozva egymást.

Nyitókép: Uglimán