fbpx

Augusztus közepén várja közönségét a Fekete zaj

Az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény helyszíne az erdő mélyén, egy tó mellett található. A Fekete zaj évről évre újabb és újabb stílusok előtt tárja ki kapuit.

Mátrafüred, 2020. augusztus 22. Közönség a Mátrafüred-Sástón megrendezett Fekete Zaj Fesztiválon 2020. augusztus 22-én. MTI/Mohai Balázs

A különleges együttműködések példája idén a Body/Cult, ahol a dark wave, post punk, EBM (electronic body music) koncerteket kötik össze a techno sötét oldaláról érkező dj-kkel és live actekkel. Az izgalmas egyvelegben megfér egymást mellett az izlandi post punk Kaelan Mikla, a hazai Man + Machine, de ennek a programnak a része lesz Philipp Strobelnek, a berlini Aufnahme + Wiedergabe kiadó vezetőjének szettje is.

Angliából érkezik a dark rock Antimatter, az indusztriális metálformáció, a Godflesh, amely először játszik Magyarországon. Finnországból jön a black metált, space rockot és pszichedelikus rockot ötvöző Oranssi Pazuzu, a török posztpunkot képviseli a She Past Away. Koncertet ad a dark progressive metálban utazó norvég Vulture Industries és a Sturle Dagsland, a noise rockot játszó japán Melt-Banana, az amerikai szintipopos Riki, a szintén szintiben utazó, lengyel származású, bécsi Mala Herba, és fellép a szlovák Shallov is.

A hazai fellépők sorában az év egyetlen koncertjét itt adja az F.O. System, a fesztivál történetében először lép fel a Platon Karataev, és külön erre az alkalomra készül közös szettel az Entrópia Architektúra & LanternI.

Idén a Sástó melletti kilátó az utolsó két estén önálló helyszín lesz: a kilátó elé épített, limitált befogadóképességű erdei színpadon játszik a Black Nail Cabaret, az All Machines Will Fail, Superflake és az Onakom. A Sástó szigetein éjszaka fényinstallációk lesznek, főleg akusztikus koncerteket hallhat a közönség az egyik szigeten helyet kapó Kacsatónia színpadon.

A szabadtéri, erdei kiállítótérben a tetováló Borbás Robi, azaz Grindesign bemutatja az elmúlt tizenhárom év munkáiból készülő, Lidérc című installációját. Grindesign számos ismert metál- és hardcore zenekarral dolgozott együtt pólóterveken, lemezborítókon, illetve készített tetoválást többek között a Dillinger Escape Plan tagjainak és Jason Momoának is.

A Fekete zajon lesznek túrák, színház, filmvetítések, workshopok, Budapest Bike Maffia-stand, flash-tetoválás és natúrbor-bemutató is.

Fotók: MTI/Mohai Balázs

A rovat további cikkei