Vitályos Eszter azt mondta, hogy a 300 milliárdos Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban helyet kapott a szálláshelyek minőségi fejlesztése, amellyel megerősödhet a turizmus jövedelemtermelő képessége. Hozzátette: rengeteg fejlesztés történik a visegrádi térségében is, például megújulnak a Nagyvillám sípálya szolgáltatásai, a Mogyoró-hegyen tematikus játszótér épül, autós panorámapontokat alakítanak ki. Megújult Budapest és Pest megye 15 vízitúra-megállóhelye Szobtól Dömsödig.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, azt mondta, hogy tavaly a MAHART PassNave-val közösen elindított dunakanyari hajós körjáratoknak 120 ezer utasa volt. Ez a program idén azzal bővült, hogy minden kikötőben kulturális programok fogadják az idelátogatókat egészen augusztus végéig, minden hétvégén. Hozzátette, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány utáni újraindításnak fontos része a kultúra újraindítása is, ezért

a jövő évi költségvetés 16 milliárd forint többletet tartalmaz a kulturális terület számára.

Völner Pál államtitkár, a térség másik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a turisztikai fejlesztési programok mellett a vidékfejlesztési támogatások egyik nagy kedvezményezettje is a térség. Hozzátette, hogy a több mint két hónapon keresztül tartó rendezvények között megtalálhatóak helyi együttesek bemutatkozásai és messziről jött előadók is.

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben rendezi meg idén első alkalommal a Dunakanyar Művészeti Fesztivált, amely péntekenként, szombatonként és vasárnaponként kínál színes kulturális programokat.

Fotó forrása: a fesztivál Facebook-oldala