Caritas – Mi a jó segítség, hogy lehet jól adni? címmel szervez kerekasztal-beszélgetést az Iparművészeti Múzeum november 18-án csütörtökön 18 órától.

Majdnem mindannyian segíteni akarunk a nehéz körülmények között élőknek, de átlátjuk, hogyan tudunk jól segíteni? Lelkünk megnyugtatása vagy valódi odafigyelés és problémamegoldás az adományunk?   

Mire
vágynak a nélkülözők? Nagyon másra, mint gondolnánk. 

Caritas Mi a jó segítség, hogy lehet jól adni? címmel szervez kerekasztal-beszélgetést az Iparművészeti Múzeum november 18-án csütörtökön 18 órától. Az esemény témája a hatékony segítségnyújtás a hátrányos helyzetben lévő emberek számára. Horváth Judit, a kortárs dizájngyűjtemény főosztályvezetője olyan gyakorlott vendégekkel folytat diskurzust, mint a Romani Design tervezői, a Budapest Bár alapítói, Gáncs Andrea és Farkas Róbert, a Balabit Informatikai Kft. alapítója, Györkő Zoltán, valamint a Common Vibe alapítója, Miklósi Ákos. A programot a Körforgásban: Romani Design című időszaki kiállítás kapcsán, a Ráth György-villában rendezik meg.    

Az Iparművészeti Múzeum évek óta futó Körforgásban című kiállítás-sorozatában arra kér kortárs dizájnereket, hogy a múzeum gyűjteményéből válasszanak egy-egy inspiráló tárgyat, tárgycsoportot, és azokra reflektálva hozzanak létre saját alkotást. Ezek szintén maguk is a gyűjtemény részévé válnak. A Romani Design tervezői hat műtárgyat választottak ki, és ezek hatására hat, gazdag mintázatú női öltözéket és hozzájuk illeszkedő kiegészítőket készítettek. 

További részletek és programok itt.

Képek: Iparművészeti Múzeum